Великобритания се съгласи да изпрати още 350 войници в Полша

...
Великобритания се съгласи да изпрати още 350 войници в Полша
Коментари Харесай

Великобритания изпраща още 350 войници в Полша

Великобритания се съгласи да изпрати още 350 бойци в Полша като проява, че двете страни са дружно при положение, че рецесията в Украйна се популяризира в Източна Европа, оповестиха от английското министерсво на защитата.

Разполагането на бойците бе контрактувано двустранно, което значи, че е отвън структурите на НАТО. То идва дни откакто Съединените щати оповестиха изпращането на парашутно-десантна част от 1 700 бойци в Полша.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи на взаимна конференция с полския му сътрудник Мариуш Блашчак, че задачата е да се изпрати „ мощен сигнал “ към Русия, че Лондон и  Варшава са „ един до друг “, до момента в който Москва разполага 30 000 съветски бойци в прилежащ Беларус.

Блашчак от своя страна съобщи, че би желал английските бойци да дойдат допустимо най-скоро и да се разположат на изток от река Висла. Полша граничи на изток с Беларус и Украйна. От английските въоръжени мощ показаха, че спомагателното поделение в Полша няма да бъде за непрекъснато. Англия обаче към този момент съобщи намерията си да израти подкрепления в Източна Европа, предлагайки да удвои контингента си от 900 бойци в Естония, които оглавяват там силите на НАТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР