Великобритания санкционира руски съдия и още четирима души, свързани с

...
Великобритания санкционира руски съдия и още четирима души, свързани с
Коментари Харесай

Великобритания санкционира руснаци, свързани с ареста на критика на Путин Кара-Мурза

Великобритания глоби съветски арбитър и още четирима души, свързани с ареста и хипотетичните отравяния на рецензия на Кремъл Владимир Кара-Мурза, тази седмица за държавна измяна и други закононарушения, съобщи " Ройтерс ".

Кара-Мурза, 41-годишен опозиционен политик, който има както съветско, по този начин и английско поданство, от години подлага на критика президента Владимир Путин и сполучливо лобира пред западните държавни управления да наложат наказания на Москва и на обособени руснаци за хипотетични нарушавания на човешките права.

Кара-Мурза съобщи, че присъдата му - най-тежката по рода си, откогато Русия нахлу в Украйна предишния февруари - е била политически стимулирана.

" Третирането и осъждането на Владимир Кара-Мурза от страна на Русия още веднъж показва нейното цялостно пренебрежение към главните човешки права ", сподели английският външен министър Джеймс Клевърли.

" Обединеното кралство ще продължи да поддържа господин Кара-Мурза и фамилията му. Призовавам Русия да го освободи неотложно и абсолютно ", добави той.

Англия наложи наказания на Елена Ленская, арбитър, която съгласно Лондон е одобрила ареста на Кара-Мурза, и на двама следователи, взели участие в ареста - Денис Колесников и Андрей Задачин.

Кара-Мурза твърди, че е бил токсичен два пъти, през 2015 година и 2017 година, от съветските служби за сигурност.

Новите английски наказания са ориентирани и към двама сътрудници от службите - Александър Самофал и Константин Кудрявцев - за които се счита, че са забъркани в отравянията. Руските управляващи отхвърлиха да са забъркани.

Англия, дружно с други западни страни, на Кара-Мурза. Тази рецензия накара Русия на Англия, Съединени американски щати и Канада във вторник.

Англия ще наложи на всички глобени възбрана за пътешестване и заледяване на активи, тип глоба, която лимитира финансовите покупко-продажби на юридически лица в Обединеното кралство със глобените.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР