Великобритания привества издаването от Международния наказателен съд (МНС) на заповед

...
Великобритания привества издаването от Международния наказателен съд (МНС) на заповед
Коментари Харесай

Първи реакции след заповедта за арест на Путин

Англия привества издаването от Международния углавен съд (МНС) на заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за военното закононарушение " противозаконна депортация " на украински деца, съобщи Франс прес.

" Приветстваме мярката, взета от самостоятелния МНС в търсене на отговорност от тези, които са отпред на съветското държавно управление, в това число Владимир Путин ", написа в " Туитър " английският външен министър Джеймс Клевърли .

Френското държавно управление реагира на решението на МНС, като съобщи, че " никой не би трябвало да избяга от правораздаването " , съобщи Франс прес.

" Нито един от тези, виновни за закононарушения, осъществени от Русия в Украйна, без значение от ситуацията си, не би трябвало да избяга от правораздаването " посочи френското външно министерство в акаунта си в " Туитър ".

Владимир Путин би трябвало да бъде съден като военнопрестъпник наред с други, виновни за жестокости в Украйна, сподели през днешния ден г оворителят на полското държавно управление Пьотър Мюлер във връзка решението на МНС.

" Това е значимо решение на съда , който показва военните закононарушения, осъществени от съветския уред за принуждение ", сподели представителят пред полската новинарска организация ПАП.
" Владимир Путин е отпред на тази машина и би трябвало да бъде съден като военнопрестъпник наред с другите, които директно или непряко ползват безчовечен способи за водене на война ", сподели Мюлер.

Решението за издаване на заповед за арест на Путин от МНС е " значимо решение ", сподели ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

Това решение " е единствено началото на развой за привличане на Русия и нейния водач към отговорност за закононарушенията и жестокостите, които са направили в Украйна. Те не могат да останат ненаказани ", съобщи Борел, който е на аудиенция в Скопие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР