Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в умишлено разпространяване на

...
Великобритания обвини руския президент Владимир Путин в умишлено разпространяване на
Коментари Харесай

Лондон опровергава Путин, че праща на Украйна оръжия с ядрен състав

Великобритания упрекна съветския президент Владимир Путин в съзнателно разпространение на подправена информация, откакто той съобщи, че Обединеното кралство доставя Украйна с " оръжия с нуклеарен състав ", предадоха Пи Ей мидиа и ДПА.

След диалозите в Москва с китайския президент Си Цзинпин Путин сподели, че Русия ще " отговори по съответния метод ", в случай че Англия изпрати на Украйна муниции с обеднен уран.

Министерството на защитата отхвърли предизвестието и сподели, че от десетилетия бронираните снаряди са общоприетоо съоръжение и " нямат нищо общо с нуклеарно оръжие или такива благоприятни условия ".

На конференция със Си съветският водач обърна внимание на английските проекти да се изпратят на Украйна снаряди с обеднен уран дружно с главните бойни танкове " Чалънджър 2 ".

" Изглежда като че ли Западът в действителност има намерение да води война с Русия до последния украинец ", сподели той. " Ако това се случи, Русия ще отвърне по съответния метод, щом груповият Запад стартира да употребява оръжия с нуклеарен съставен елемент ". Той не посочи какъв би бил съответният отговор на Русия в обстановката.

В тази връзка представител на министерството на защитата в Лондон сподели, че наред с даването на съществени бойни танкове " Чалънджър 2 " на Украйна, Англия ще даде и муниции, в това число бронебойни снаряди, които съдържат обеднен уран. Такива патрони са извънредно ефикасни за поразяване на модерни танкове и бронирани транспортни средства.

" От десетилетия английската войска употребява обеднен уран в бронебройните си снаряди. Това е общоприет съставен елемент и няма нищо общо с нуклеарни оръжия и качества. Русия знае нова, само че съзнателно пробва да популяризира подправена информация ".

Говорителят добави, че без значение изследване е открило, че въздействието върху здравето и околната среда от потреблението на муниции с обеднен уран " евентуално е ниско ". 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР