Великобритания обеща да помогне на Германия в усилията ѝ да

...
Великобритания обеща да помогне на Германия в усилията ѝ да
Коментари Харесай

Великобритания ще подкрепи Германия за постоянно място в СС на ООН

Англия даде обещание да помогне на Германия в напъните ѝ да стане непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

" Ние поддържаме ново непрекъснато място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Федерална република Германия ", споделиха в взаимно изказване външните министри на Англия и Германия - Доминик Рааб и Хайко Маас.

Двете страни оповестиха желание да засилят съдействието между тях в политиката на сигурността, като възнамеряват да организират стратегически разговор всяка година. Те се надяват, че това също по този начин ще укрепи връзките сред тях след излизането на Англия от Европейския съюз.

В момента Англия е един от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации наред със Съединени американски щати, Китай, Русия и Франция.

Съветът за сигурност е най-влиятелният орган на Организация на обединените нации и може да приема резюлюции, имащи наложителен темперамент според интернационалното право. Той има двустепенна конструкция, която дава на непрекъснатите членове право на несъгласие, т.е. опция да блокират всяко решение, с което не са съгласни. Непостоянните членове се избират за период от две години и имат много по-малко въздействие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР