Великобритания настоя, че Русия трябва да обясни защо руският опозиционен

...
Великобритания настоя, че Русия трябва да обясни защо руският опозиционен
Коментари Харесай

Лондон иска обяснение от Русия защо критикът на Путин Алексей Навални е отровен с Новичок

Великобритания настоя, че Русия би трябвало да изясни за какво съветският опозиционен водач Алексей Навални, прочут като критик на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от групата на "Новичок ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Извършени в немска военна лаборатория токсикологични проби на кръвни проби на Навални предоставиха доказателства, че той е бил токсичен с "Новичок ", които Берлин дефинира като недвусмислени.

"Очевидно съветското държавно управление би трябвало да даде отговори. То би трябвало да каже истината за това, което се е случило на Навални ", съобщи английският външен министър Доминик Рааб в изказване.

"Абсолютно недопустимо е, че това неразрешено химическо оръжие е било употребявано още веднъж и още един път ставаме очевидци на принуждение, ориентирано против водеща фигура в съветската съпротива ", добави той.

Британските управляващи идентифицираха като "Новичок " отровата, употребена против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Нападението беше осъществено в английския град Солсбъри през 2018 година

Нервнопаралитичното вещество е инхибитор на холинестеразата. Според лекарите от берлинската клиника "Шарите " сходни субстанции са били открити в организма на Навални. На 4 март 2018 година Скрипал и щерка му бяха открити в безсъзнание на скамейка в Солсбъри и признати в болница в тежко положение. Те оцеляха, само че към този момент живеят скрити и под защита. Странична жертва на отравянето стана жена, умряла, откакто се напръскала с вещество, което считала за парфюм. Всъщност това бил флакон с "Новичок ", който приятелят й разкрил.

Случаят с отравянето на Скрипал докара до реципрочното оповестяване на съветски и западни дипломати за личност нон грата в мащаби, невиждани от края на Студената война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР