Великобритания наложи забрана на пътниците, пристигащи от цяла Южна Америка

...
Великобритания наложи забрана на пътниците, пристигащи от цяла Южна Америка
Коментари Харесай

Великобритания наложи ограничения за пристигащите от Южна Америка и Португалия

Англия наложи възбрана на пасажерите, идващи от цяла Южна Америка и Португалия, поради новия вид на COVID-19, открит в Бразилия.

Мярката влиза в действие от през днешния ден. Британски и ирландски жители или чужденци с право на престояване в Обединеното кралство към момента ще могат да пътуват, само че наложително би трябвало да се самоизолират за 10 дни. Още в сряда министър председателят Борис Джонсън изрази огромна угриженост от заплахата бразилският вариант да се разпострани на английска почва.

Португалия и принадлежащите ѝ Азорски острори и остров Мадейра, както и някогашната португалска колония Кабо Верде, също попадат в „ черния лист “ заради интензивните връзки с Бразилия, както уточни министърът на превоза Грант Шапс. Той обаче посочи, че възбраната няма да важи за португалските водачи на товарни транспорти, с цел да не се пречи на доставките на артикули от първа нужда.

Иначе в страната за четвърто денонощие подред бяха регистрирани заразявания под 50 000 и някои учени считат, че се навлиза в плато на случаите. Активно се работи в посока на ускорение на всеобщото имунизиране като в четвъртък се включиха и някои от огромните аптеки. Тревожната вест обаче е, че близо 4,5 милиона души чакат лекуване и интервенции, непрекъснато отлагани поради COVID-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР