Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия. Това заяви

...
Великобритания е подготвена за редица сценарии в Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Великобритания следи Вагнер и се готви за редица сценарии в Русия

Англия е готова за редица сюжети в Русия. Това съобщи министър председателят на страната Риши Сунак, представен от " Ройтерс ".

Думите му бяха във връзка евентуално дестабилизиращото влияние на напрежението сред групировката " Вагнер " и президента Владимир Путин.

През уикенда Путин беше изправен пред невиждано предизвикателство за властта си поради на тежко въоръжени наемни бойци от " Вагнер ".

Извънредните събития накараха държавните управления - както другарски, по този начин и враждебно настроени към Русия, да търсят отговори какво може да се случи занапред в страната с най-големия нуклеарен боеприпас в света.
 Мишустин зове съветския народ да се сплоти зад Путин
Мишустин зове съветския народ да се сплоти зад Путин

Руският министър председател желае национално единение пред напъните на Запада да подкопае Русия

Сунак акцентира, че Англия следи събитията деликатно.

" Твърде рано е да се предвижда сигурно какви могат да бъдат следствията от това, само че, несъмнено, както постоянно сме готови за редица сюжети ", увери той.

" Това е обстановка, която проучваме и следим от известно време, тъй като сме наясно с евентуално дестабилизиращото влияние на противозаконната война на Русия в Украйна и  и режима на Путин ", означи още английският министър председател.
 НАТО: Бунтът на
НАТО: Бунтът на " Вагнер " сподели огромната стратегическа неточност на Русия да нападне Украйна

За Столтенберг в този момент е още по-важно да продължи поддръжката за Украйна

Наемниците от съветската ЧВК " Вагнер ", предвождани от водача си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, с цел да отстранен " корумпираното и некадърно военно управление на Русия ". Не след дълго обаче към следена от Русия територия в Източна Украйна подписано с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците се съгласи да. Неясно обаче остава дали Путин се е съгласил да направи промяна във висшето военно управление , или да склони на някакви други отстъпки.
 Борел за протеста на Обновена
Борел за протеста на " Вагнер ": Чудовището на Путин се обърна против него

Войната на Москва в Украйна пропуква съветската мощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР