Велико Търново. Светогорското представителство в Солун, съвместно с Община Велико

...
Велико Търново. Светогорското представителство в Солун, съвместно с Община Велико
Коментари Харесай

Велико Търново: Фотографската изложба „Света гора: През погледа на фотографския обектив“ ще бъде представен а в града

Велико Търново. Светогорското посланичество в Солун, взаимно с Община Велико Търново, Центъра за гръцки език и просвета и Богословския факултет на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ показват в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ фотоизложбата „ Света гора: През погледа на фотографския обектив " в интервала от 17 ноември до 03 декември 2017 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Изложбата демонстрира фотоси в Атон на четирима модерни фотографи: Zoran Purger от Сърбия, Ali Borovali от Турция, Zbigniew Kosc от Пoлша и Valery Bliznyuk от Русия.
Експозицията е показана за първи път в Солун през септември 2015 година, където остава до март 2016 година След това изложбата гостува в Sismanoglio Megaro на Генералното консулство на Р. Гърция в Истанбул, а по-късно в Никозия е открита от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей. Следващите изложби са в град Катерини – Гърция (ноември 2016 г.) и в криптата „ Св. Сава " в Белград - от 29 март до 20 май 2017 година
Атон е бил и е особено място, което притегля хиляди създатели, историци, писатели, поети, художници, само че най-вече фотографи. Четиримата майстори на обектива посещават неведнъж историческото място и се изявяват като поклонници-посетители, запечатвайки неповторими моменти от естествения релеф, религиозните привички, всекидневието на монасите. Те се концентрират върху лицата на атонските старейшини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР