Велико Търново. По повод Световния ден на социалната работа –

...
Велико Търново. По повод Световния ден на социалната работа –
Коментари Харесай

Община Велико Търново отбеляза Световния ден на социалната работа

Велико Търново. По мотив Световния ден на обществената работа – 16 март, Община Велико Търново насочи своето обръщение към работещите в обществената сфера - за професионализма и отговорноста в ежедневната си активност ръководители и екипи от 36 обществени услуги, функциониращи на територията на общината, получиха плакет за благодарност и признателност и приветствен адрес, връчени персонално от Росица Димитрова – шеф на Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “, която посети на място всяка от услугите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велики Търново .

В своето обръщение към ръководители и екипи, госпожа Димитрова изрази благодарността си от постигнатите с потребителите резултати. „ Пример в това отношение са сполучливо осъществените на пазара на труда лица с увреждания, които и към днешна дата не престават да работят и да се усещат независими и почтени жители. Не е елементарно да се изправиш пред житейската орис и да намериш правилния път към смяната, само че Вие, които усещате специалността си като предопределение – успявате “ - с тези думи Росица Димитрова поздрави своите сътрудници.

От своя страна потребителите и личния състав в обществените услуги сервираха на госпожа Димитрова ръчно направени дарове и изрекоха своето почитание за поддръжката и вниманието, които срещат в нейно лице и в лицето на Община Велико Търново.

Сред изненадите готови от Община Велико Търново към екипите бе предаването на специфична кутия с послания за бъдещите експерти в обществените услуги, в символ на последователност и взаимно почитание. В празничния ден кутията бе връчена от госпожа Росица Димитрова на Милена Банчева от Общностен център за деца и родители „ Царевград “, която е служителя с минимум насъбран опит в огромното семейство на обществени услуги в Община Велико Търново и ще съхранява посланията до идващия празник, с цел да ги съобщи на различен сътрудник.

Послания на работещите в обществените услуги полетяха и с цветни балони над Велико Търново, като в осъществяване на концепцията участваха специалисти от Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “.

Най-голямата изненада и благодарност за професионализма и всеотдайността си бе персоналната грамота „ Социален служащ на годината – 2021 “, която получиха Силвия Боянова в категория „ Социален служащ – обществени услуги за пълнолетни “ от Кризисен център за лица, гр. Велико Търново, Зорница Шереметска и Надежда Попова в категория „ Социален служащ – услуги за деца “ от Център за социална поддръжка, ул. „ Димитър Найденов “4А, гр. Велико Търново, по Номинацията е излъчена от Министерство на труда и обществената политика, а грамотите връчи Росица Димитрова.

В Световния ден на обществената работа приз за повсеместен принос в координацията сред централна и локална власт и развиване на обществените услуги и специфичната премия на Министерството на труда и обществената политика и на Националното съдружие на общините в Република България, получи госпожа Росица Димитрова по време на онлайн гала на първите награди „ Социален служащ на годината - 2021 “, инициирани от министъра на труда и обществената политика Деница Сачева. В знак на самопризнание за отдадеността и грижата и към хората в потребност, за номинация излъчена от екипи и сътрудници в обществените услуги, госпожа Димитрова получи и лична грамота от Министерството на труда и обществената политика в категория „ Служител в общинска администрация/ в структури със обществена устременост “.

Денят на обществената работа се отбелязва в международен мащаб всеки трети вторник през месец март, като началото е сложено през 2007 година по самодейност на Международната федерация на обществените служащи в символ на благодарност към приноса им за богатството на международната общественост.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР