Велико Търново. Пътуваща изложба, разказваща за приемането на Търновската конституция,

...
Велико Търново. Пътуваща изложба, разказваща за приемането на Търновската конституция,
Коментари Харесай

Велико Търново: Пътуваща изложба, разказваща за приемането на Търновската конституция, е подредена в центъра на града

Велико Търново. Пътуваща галерия, разказваща за приемането на Търновската конституция, е подредена в центъра на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Експозицията е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “, където ще остане до 17 април. Тя е готова по самодейност на Народното събрание, със съдействието на Държавна организация „ Архиви “.
Изложбата „ 140 години от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “ е част от събитията, отдадени на отбелязването на годишнината от един най-важните държавнически актове в новата българска история. Тя показва исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното заседание, потрети и документи за тяхната действия. Изображенията демонстрират и моменти от изработването на Търновската конституция.
Пътуващата галерия гостува във всички регионални градове в страната. Периодът на представянето й във Велико Търново е особено селекциониран, с цел да съвпадне с датата 16 април, когато се навършват 140 години от приемането на първия главен закон на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР