Велико Търново Община Велико Търново е в пълна готовност за

...
Велико Търново Община Велико Търново е в пълна готовност за
Коментари Харесай

Велико Търново: Общината е в пълна готовност да посрещне зимата

Велико Търново Община Велико Търново е в цялостна подготвеност за настъпването на зимни условия. По заповед на кмета Даниел Панов заместник-кметът проф. Георги Камарашев, специалисти от общинската администрация, представители на снегопочистващите компании и експлоатационните сдружения разискаха организацията и ограниченията, касаещи зимната поддръжка. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Разширената комисия имаше за задача налице ли е нужното техническо, организационно и кадрово застраховане за работа при зимни условия.
Отговорната за снегопочистването на уличната мрежа в Старата столица компания към този момент е осигурила 750 от изискуемите 900 тона сол, както и 1500 тона пясъчно-солна примес. Налична е и противообледителна химическа примес. За обработката на улиците, чиято обща дължина е 114,64 линейни километра, компанията разполага с 10 снегорина, 8 машини за разпространяване на инертни материали, две фадроми, три камиона за транспортиране на снежни маси. В запас могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. Денонощните наряди стартират от 15 ноември.
Тротоарите, стълбищата, пространствата към автобусните спирки и публичните зони ще бъдат чистени от общинското дружество „ Зелени системи ”. С активността ще бъдат ангажирани близо 90 чиновници, обезпечени са и пет малогабаритни снегорина и машина вид райдер. При снеговалеж служащите ще бъдат на терен още в 5,00 ч. сутринта.
Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Отговорната за зимната й поддръжка компания разполага с нужните инертни материали, машини и кадрови запас. В подготвеност са приведени 7 комбинирани машини с гребла, автогрейдер, два челни товарача и два високопроходими автомобила.
Представителите на „ Енерго Про “ също обявиха, че разполагат с задоволително техника, аварийни материали и уреди, които да бъдат употребявани, в случай че има повреди.
Всички 23 детски градини и 21 учебни заведения на общинско финансиране са изцяло готови за идния зимен сезон. Освен главния вид гориво, употребявано за отопление на образователните бази, обезпечен е и различен източник на топлинна сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР