Вечер на камерната музика предлага Симфониета Враца днес от 19

...
Вечер на камерната музика предлага Симфониета Враца днес от 19
Коментари Харесай

Красива романтична музика тази вечер със Симфониета Враца

Вечер на камерната музика предлага Симфониета Враца през днешния ден от 19 ч. Солисти са младото попълнение на оркестъра, които от съвсем две години живеят и работят с локалния оркестър във Враца. Изпълнители са Альона Чехова - цигулар, Лорела Миха - цигулка, Сонила Баха - виола,Маргарита Глодунова - виолончело, Чечилия ДеАнджелис - флейта и Родолф Баха - кларинет.

" Надявам се, че скоро публиката ще чуе и другите камерни сформира от нашият оркестър. Защото имаме доста надарени хора които, сигурна съм, с удоволствието ще приготвят хубави стратегии ", сподели цигуларката Альона Чехова и добави, че е доста щастлива от работата си с оркестъра. Тя е от Русия, само че част от фамилията й е в Украйна. Харесва Враца, макар че идва от космополитична Москва, само че тук е намерила другари. Много одобрявам българите, изрично съобщи Альона. Чуйте повече в прикачения звуков файл:

Родолф Баха/кларинет/ е дружно със брачната половинка си в България, има към този момент и дъщеричка и това го кара да прави нови проекти за работа с оркестъра.Разговарям с него на италиански, както и с сътрудника му флейтист Чечилия Де Анджелис.

Родолф е роден в град в Албания, близо до столицата Тирана, само че за него Враца става като втори дом. Чечилия е същинска римлянка. Тя сменя поради музикална кариера италианската столица и се вписва идеално във врачанския симфоничен оркестър.



Чуйте Родолф Баха и Чечилия Де анджелис какво споделиха за живота си във Враца във втория атачмънт:

И по този начин, концертът е довечера в 19 ч. в Градската концертна зала.

Ето и програмата: В.Ам.Моцарт - Концерт за флейта и струнни, Брамс - Квинтет за кларинет и струнен квартет. Според диригента маестро Павлов, " ще чуете една забавна стратегия и доста красива музика ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР