Вече почти една седмица имаме възможността да наблюдаваме интригуващи двубои

...
Вече почти една седмица имаме възможността да наблюдаваме интригуващи двубои
Коментари Харесай

Още една българка на Уимбълдън: 18-годишната Глушкова ще дебютира в турнира

Вече съвсем една седмица имаме опцията да следим завладяващи дуели от третия се годината " мейджър " шампионат, а точно Уимбълдън. В Лондон имахме опцията да проследим присъединяване на четирима наши сънародници в лицето на Изабелла Шиникова, Димитър Кузманов, Виктория Томова и Григор Димитров. Първите двама се включиха в пресявките на конкуренцията, като Белла позволи проваляне във втория квалификационен кръг, а Мико остана на крачка от това да запише дебютно присъединяване в главната скица на събитие от сходен сан.

За страдание на българските почитатели, Григор Димитров също се сбогува рано с един от обичаните си шампионати. Гришо получи контузия по време на откриващия си мач против Стив Джонсън, която не му разреши да доиграе срещата. Все отново имахме мотиви и за наслада, откакто Виктория Томова надигра някогашна номер 20 на старта, преминавайки за повторно в кариерата си оттатък първи кръг, където се бори почтено против петата ракета на света Мария Сакари.

С това обаче българското присъединяване в английската столица напълно не свършва, откакто в игра ще забележим и една от най-талантливите ни млади състезателки - Денислава Глушкова. От няколко дни Дени се приготвя в All England Club дружно със своята треньорка Биляна Павлова, а през днешния ден стана известна първата ѝ съперничка в шампионата при девойките. Нашето момиче ще се изправи в дебютния си мач против поставената под номер 8 в схемата американка Кавия Лопес, като към момента не е ясно дали дуелът ще се изиграе на следващия ден или в неделя. Припомняме, че Глушкова към този момент дебютира на Аистрелиън Оупън и Ролан Гарос, а в този момент ѝ следва за първи път да стъпи върху " свещената трева ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР