Вече пети ден екип на Червения кръст не може да

...
Вече пети ден екип на Червения кръст не може да
Коментари Харесай

Екип на Червения кръст не е успял да достигне до обсадения украински град Мариупол

Вече пети ден екип на Червения кръст не може да доближи до обсадения украински град Мариупол макар. Това заяви ръководителят на организацията в Украйна Паскал Хундт пред английския канал " Скай ".

Въпреки че филантропичният ескорт е спрял на цели 20 км от града, той въпреки всичко е съумял да събере хора, бягащи от бойните дейности – както пеш, по този начин и с персоналните си коли. Хундт твърди, че през идните дни би трябвало да бъдат извършени още доста сходни интервенции, защото бойните дейности в Източна Украйна стават все по-ожесточени.

Хуманитарни коридори за овакантяване на Донецка и Луганска област бяха налични и през днешния ден, само че след ракетното нахлуване против гарата в Краматорск в петък хората избират да употребяват персонален превоз, счита още ръководителят на Червения кръст.

Удари има и в други елементи на Украйна. Според шефа на Харковска област двама души са починали след съветски артилерийски обстрел в региона. От съветска страна бяха публикувани фрагменти от изстрелване на ракети " Калибър " против цели на украинската войска. Украинската войска твърди, че е свалила съветски изтребител над Николаев, както и боен дрон покрай Харков, за което е била използвата зенитна ракетна система, дарена от Англия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР