Вече научихме имената на всички четвъртфиналисти на демонстративната надпревара Diriyah

...
Вече научихме имената на всички четвъртфиналисти на демонстративната надпревара Diriyah
Коментари Харесай

Последният 1/4-финалист на Diriyah Cup е ясен: Хуркач не остави шансове на млад талант!

Вече научихме имената на всички четвъртфиналисти на демонстративната конкуренция Diriyah Cup като се изключи последния, който трябваше да бъде излъчен в конфликта сред Хуберт Хуркач и Доминик Щрикер, с цел да може по-късно през днешния ден да се изправи против Тейлър Фриц. Срещата сред международния номер 10 и полуфиналиста от Next Gen ATP Finals протече с интензивни замени от главната линия, като младежът съумя да покаже капацитета си против един от най-хубавите състезатели в света, но полякът остана по-стабилен в изявите си и се поздрави с успеха - 10:7....

Още в първите минути на дуела Хуркач опита с нападателна игра на ретур да вземе самодейността на своя страна, като образно проектът му сработи и той отмъкна един от двата сервиса на левичаря. Това обаче по никакъв метод не се трансформира в отзив за превъзходство на корта и международният номер 118 не се предаваше, оставайки изцяло равносилен при размените от главната линия на представителя на топ 10. Разковничето пристигна в последната точка преди втората промяна на полетата, когато Щрикер пропусна да размине противника си от рутинна позиция, като изпрати топката в навън, с цел да може след това полякът да откри цялостен надзор над протичащото се и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част швейцарецът опита да бъде в ролята на по-активния тенисист от двамата на корта в арабския град, като постоянно собственоръчно завършваше разиграванията. Отново изостанал с пасив от минипробив, Щрикер пласира ослепителен форхенд върху линията и възвърне паритета при 5:5, само че при идната точка изпрати топката с метри в навън и международният номер 10 застана на " полпозишън " по пътя към успеха. Хуркач минути по-късно показва превъзходна отбрана против набезите в офанзива от левичаря, с което го обезкуражи и чрез два безупречни сервиса постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР