Вече е ясна картината за изборите 2 в 1 -

...
Вече е ясна картината за изборите 2 в 1 -
Коментари Харесай

Ясни са вече битките по места за предсрочните парламентарни избори

Вече е ясна картината за изборите 2 в 1 - кой с кого и къде ще се бори за доверието ни. В 17.00 часа изтече срокът за регистрация на листите с претендентите за депутати за предварителните парламентарни и изборите за Европейски парламент. Къде ще са най знаковите борби и къде влизат нови играчи?

София

Лидерски конфликти по традиция се обрисуват в столичния 25-ти многомандатен изборен регион - най-големият в страната, който излъчва 14 депутати.

Един против различен ще се изправят водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, ПП-ДБ обичайно към този момент залагат на Христо Петров - Ицо Хазарта, листата на " Възраждане " се оглавява от първия в партията - Костадин Костадинов, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е лидерът на партията там. Има Такъв Народ също залагат на водача си Слави Трифонов. Движение за права и свободи са избрали Станислав Анастасов. И още един водач - Ваня Григорова, ще е лидер на листата на новата коалиция " Солидарна България ".

Кърджали е знаково място, един от бастионите на Движение за права и свободи. Какво се случва там?

Кърджали ще е един от най-интересните градове на този избор. Ненамерилата място в 49-ия парламент Цвета Караянчева се върна като лидер на листата на ГЕРБ в Кърджали. Традиционно в града се явява ръководителят на Движение за права и свободи, а в този момент за първи път там под номер едно е точно Делян Пеевски. Радослав Милев от ПП-ДБ ще се яви като лидер на листата на обединението, " Възраждане " излъчиха Георги Георгиев. До последно не беше ясно кой от Българска социалистическа партия ще поеме водачесството там, само че това ще е Христо Проданов. Има Такъв Народ залага на Цветан Предов.

Почти лидерска ще е борбата и за Пловдив . Именно листата за Пловдив-град е втората, която оглавява Бойко Борисов. Срещу него се изправя съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев, Движение за права и свободи залагат на Танер Али, " Възраждане " на - Ангел Георгиев, Българска социалистическа партия на Иван Петков, а Има Такъв Народ на Станислав Балабанов.

Водачът на листата на ГЕРБ за евровота Росен Желязков ще води и листата в Благоевград . Срещу него се изправя някогашният министър на районното развиване от ПП-ДБ Андрей Цеков. Градът е и вторият, който Делян Пеевски е избрал да е лидер. Българска социалистическа партия залагат на водача Корнелия Нинова, " Възраждане " на Цвета Рангелова, а най-малката партия в настоящия 49-и парламент Има Такъв Народ - Тошко Йорданов.

Днес за националния избор. Прави усещане, че от водачите на обединението само Атанас Атанасов не води нито една листа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР