Вчера Volvo и Geely разкриха първите подробности за първия представител на изцяло

...
Вчера Volvo и Geely разкриха първите
подробности за първия представител на
изцяло
Коментари Харесай

Polestar 1: Карбонов хибрид, който минава 150 километра на ток

Вчера Volvo и Geely разкриха първите подробности за първия представител на изцяло новата си марка , който ще бъде лансиран на пазара в средата на 2019 година.

Polestar 1 ще се възползва от пълния потенциал на Volvo и Geely по повод на най-новите софтуерни решения, само че в същото време в него ще забележим и изцяло уникални решения, присъщи единствено за профилираната с бъдещите си електрифицирани коли марка. Първият автомобил на Polestar ще бъде двуврато, четириместно купе с хибридно задвижване, което ще предложи на водача възможност да подчини максимална мощност от 600 конски сили и максимален въртящ миг от 1000 Нм. Тези параметри автоматично нареждат колата в сегмента на спортните, а в частност и на луксозните, коли.

Уникална линия на Polestar 1, поръчки за закупуването на който към този момент се одобряват, ще бъде тази, че той ще бъде в положение да измине в чист електрически режим до 150 километра, което го слага на върха при хибридните по този параметър.

Разработен въз основата на модулната платформа SPA (Scalable Platform Architecture) на Volvo и с тяло от въглеродни влакна, Polestar 1 ще бъде първата кола в света, която бъде оборудвана с напълно новото високотехнологично електронно адаптивно окачване CESi (Continuously Controlled Electronic Suspension) на компанията Öhlins.

От Volvo и Geely анонсираха също по този начин и подробности по отношение на бъдещото развиване и пазарно позициониране на марката Polestar. Всички коли на новата компания ще могат да бъдат конфигурирани и поръчвани през интернет, и ще се оферират с две- и тригодишни абонаментни проекти, без първоначална вноска. Колите ще могат да се употребяват както от притежателя, по този начин и от всеки един човек, получил необходимия виртуален ключ.

Всички бъдещи модели на Polestar, без Polestar 1, ще бъдат с напълно електрическо задвижване. Polestar 2 ще бъде пуснат в производство малко след Polestar 1, от компанията разясняват, че той ще бъде много по-масово създаван от пилотния й план, и го дефинират като конкурентен на дълго чаканата Tesla Model 3. На по-късен етап от развиването на новата марка, в нейното портфолио ще бъде прибавен и Polestar 3, кото ще бъде напълно електрически голям SUV модел.

Въпреки че всички коли на Polestar ще могат да бъдат закупени напълно по интернет, от марката дават обещание, че ще изградят и комерсиална мрежа Polestar Spaces в глобален мащаб, която ще бъде отделена от тази на Volvo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР