Вчера във Враца официално бе даден стартът на новия туристически

...
Вчера във Враца официално бе даден стартът на новия туристически
Коментари Харесай

Доброто е живо! Благотворни приятели подари на хората с увреждания специална каляска /снимки/

Вчера във Враца публично бе даден стартът на новия туристически атракцион, предопределен за хора със специфични потребности - Каляска за хора с увреждания, научи организация BulNews. 
Каляската е подаяние за града от благотворителната организация “Благотворни другари ” и в събота направи своите първи туристически обиколки в състезателен комплекс “Христо Ботев ”- Враца.
Туристическият атракцион е първият по рода си в България и е приспособен както за деца, по този начин и за възрастни в инвалидни колички.
Този план е на “Благотворни другари ”, като част от финансирането идва непосредствено от НАТО в Брюксел със сума от 12 000 лв., а останалите 8 000 лв. са дарени от сдружението.
Целта е хората в България, които са с лимитирани двигателни благоприятни условия, също да изпитат нови страсти и да се насладят на туристическите забележителности, до момента в който пътуват в специфичната колесница. 
Осигурена е опция за тези, чието физическо положение разрешава, да ръководят каляската, дружно с файтонджия.
„ Горд съм, че с реализацията на този план дадохме образец и за други български организации със сходна активност на нашата, с цел да може да се случват повече положителни каузи. Всеки един от нас от съдружие “Благотворни другари ” е виновен член на общността ни и като подобен солидарно поддържа хората с увреждания. Щастлив съм, че през днешния ден сбъднахме една фантазия за мнозина от тях и съм сигурен, че от ден на ден хора със специфични потребности ще имат предпочитание свободно да прегледат забележителностите в нашия град, до момента в който се возят в колесница, теглена от файтонджия. От “Благотворни другари ” сме горди, че успяхме да осъществяваме този план и с него допринесохме за това хората със специфични потребности от общината да могат да се усещат още по-пълноценни членове на общността ни “, съобщи депутатът Мартин Харизанов, който е част от благотворителната организация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР