Вчера в деловодството на Народното събрание внесохме два проекта за

...
Вчера в деловодството на Народното събрание внесохме два проекта за
Коментари Харесай

Всеки патрон за Украйна да се гласува от НС, искат от БСП

" Вчера в деловодството на Народното събрание внесохме два плана за решения. С единия предлагаме Народно събрание да утвърждава всяко решение на Министерския съвет за поета техническа, финансова и всякаква друга . Както знаете, това държавно управление изтегли решението на служебния кабинет всички такива решения да минават през Народното събрание. (...) Настояваме всичко, което МО и Министерство на вътрешните работи почистват от складовете си, с цел да го дават на Украйна, да бъде одобрявано от Народно събрание, както и да ни бъде възложен явен график по кое време тези артикули ще бъдат възвърне ", сподели на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Българска социалистическа партия внася и проекторешение съглашението, подписано сред България и Украйна за даване на военно-техническа помощ , още веднъж да мине през Народното събрание и в него да бъде записано, че всяко решение на Министерски съвет по въпроса, отвън този за складовете, още веднъж да предстои на ценз от страна на депутатите.

Недопустимо е, безапелационна бе соцлидерката, обществото да се осведоми за това какво даваме на Киев през обособени депутати от ръководещото болшинство.

" Не се свенят да нарушават както интернационалното право, по този начин и българското законодателство. Изказването на господин Тагарев за Черно море нарушава конвенцията от Монтрьо. Изказването на Денков във Вилнюс, с което поддържа даването на касетъчни бомби, нарушава конвенцията, която не разрешава потреблението на такова оръжие. Нямат спирка пред нищо, обединението на войната работи с цялостна мощ против българския народен интерес, като опаковат всичко това под " евроатлантическо развиване " на България ", продължи с възмущението си Нинова.

По друга настояща тематика от политическия дневен ред - проектите за промени в Конституцията, ръководителят на Българска социалистическа партия изрази сериозен скепсис.

" Да сте чували скоро да са сложили тематиката за промени в Конституцията? Допреди 2-3 седмици единствено това беше тематиката, до момента в който си намесят съдружниците, акционерното присъединяване в новото ръководство. Не имаме вяра за сериозните им планове за промени в Конституцията. Имат 3 разновидността, които си опонират. На този стадий не сме виждали публично планове с изключение на този на Движение за права и свободи ".
 Българска социалистическа партия желаят незабавно чуване на Денков за Вилнюс, Украйна и уговорките ни
Българска социалистическа партия желаят незабавно чуване на Денков за Вилнюс, Украйна и уговорките ни

Премиерът е срам за страната, отсече Гуцанов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР