Вчера стана известно, че от 1 август китайските власти ще

...
Вчера стана известно, че от 1 август китайските власти ще
Коментари Харесай

Акциите на китайските доставчици на галий и германий се повишиха след новината за санкциите от страна на Китай

Вчера стана известно, че от 1 август китайските управляващи ще лимитират износа на съдържащите галий и германий материали отвън страната без специфични лицензи за експорт, които ще се издават от държавните организации, като се вземе поради местоназначението на тези артикули. Днес котировките на китайските снабдители на тези метали съумяха да набъбнат с до 10% в очакване на повишение на цените на съответните типове първични материали.

Както към този момент означиха специалисти от промишлеността, ниската цена на китайските първични материали въз основата на галий и германий разреши на тази страна съвсем да смачка целия международен пазар и в случай че размерите на износа в този момент са понижени най-малко в част от географските региони, тогава цената на суровините неизбежно ще се усили. Китайските снабдители ще могат да се възползват от актуалната обстановка, в случай че нарастването на цените компенсира загубите от намаляването на размерите на продажбите.

Според Bloomberg, акциите на фирмите Yunnan Lincang Xinyuan Germanium Industrial Co. и Yunnan Chihong Zinc & Germanium Co. се покачиха с 10% по време на търговете във вторник, които са профилирани в доставката на германиеви съединения. Галият и германият постоянно се получават като непряк артикул от обработката на цинк и алуминий. Акциите на Zhuzhou Smelter Group Co. през днешния ден в Шенжен нарастнаха с 10%, а акциите на Yunnan Luoping Zinc & Electricity Co. се покачиха с 5%.

Според специалистите, новите правила за надзор на износа в по-малка степен ще обиден огромните снабдители на германий и в по-голяма степен ще обиден бизнеса на дребните играчи. Засега доставчиците в Китай нямат ясна визия за правилата, на които ще се издават лицензи за експорт и кои от локалните играчи ще бъдат наранени в по-голяма степен. Както означават анализаторите на Jefferies, китайските снабдители управляват повече от 80% от международния пазар на галиеви и германиеви съединения, а Съединените Щати са над 50% подвластни от вносните запаси за този тип суровина. Самите Съединени американски щати, както и Канада, Белгия и Русия могат да работят като различни снабдители на германий. За галий може да се разчита на доставки от Япония, Южна Корея, Русия и Украйна. Съединените щати имат впечатляващи ресурси от германий, само че построяването на мощности за добива и преработката му ще отнеме доста време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР