Руският президент Владимир Путин подкрепя плана на Китай за мирно

...
Руският президент Владимир Путин подкрепя плана на Китай за мирно
Коментари Харесай

Путин подкрепя плана на Китай за мирно решение с Украйна

Руският президент Владимир Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна. Президентът съобщи, че Пекин изцяло схваща какво стои зад рецесията. Това сподели Путин в изявление на 15 май, предава „ Ройтерс “.

Преди визитата си в Пекин,
пред китайската осведомителна организация „ Синхуа “
той сподели, че Русия остава отворена за диалог и договаряния за разрешаване на повече от двегодишен спор.
Припомняме, че през юни е планувана „ среща на върха за мира “ в Швейцария преустановяване на спора в Украйна. Но Русия не е поканена. А тя самата отхвърля самодейността като безсмислена. И споделя, че договарянията би трябвало да вземат поради „ новите действителности “.
Планът на Китай и по-нататъшните „ правила “, оповестени от президента Си Дзинпин предишния месец,
регистрират факторите зад спора, съобщи Путин.
Според съветският президент Китай схваща първопричините за спора и световното му геополитическо значение. „ Ние сме позитивни в нашата оценка за метода на Китай към разрешаването на украинската рецесия “, добави той.

Пекин показа проект от 12 точки преди година, който изложи общи правила за преустановяване на войната. Но не навлезе в детайлности.

Тогава документът получи не получи огромна поддръжка както от Русия, по този начин и от Украйна. Съединени американски щати пък споделиха, че Китай се показва като миротворец, но отразява „ подправения роман “ на Русия и не съумява да осъди нейната инвазия.

Руският външен министър Сергей Лавров миналия месец назова предлагането
„ рационален проект, който великата китайска цивилизация предложи за разискване “.
Допълнителните правила на Си приканват за „ изстудяване “ на обстановката, условия за възобновяване на мира. И основаване на непоклатимост и минимизиране на въздействията върху международната стопанска система.

Мирен проект е направен и от украинския президент Володимир Зеленски. В него се призовава за евакуиране на съветските войски, възобновяване на постсъветските граници от 1991 г. и
заблуждение на Русия под отговорност за дейностите ѝ.
Китай участва на някои подготвителни диалози за срещата на върха и Украйна постави огромни старания, с цел да я убеди да участва. Пекин съобщи, че поддържа мирните договаряния, само че с присъединяване на Русия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР