Вчера президентът Румен Радев наложи вето върху тази част от

...
Вчера президентът Румен Радев наложи вето върху тази част от
Коментари Харесай

Парите на партиите - коментар на проф. Пламен Киров и Цветозар Томов

Вчера президентът Румен Радев наложи несъгласие върху тази част от измененията в субсидирането на партиите, която регламентира бизнесът да финансира безлимитно политическите партии. Президентът не върна текстовете, които касаят размера на дотацията от 1 лев.

Имат ли аргумент претекстовете на президента - посетители в Сутрешния блок на Българска национална телевизия бяха някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров и социологът Цветозар Томов.

Има логичност в претекстовете, те са написани професионално от екипа на президента, сподели Киров.
Проф. Пламен Киров: Президентът се пробва, упражнявайки едно свое конституционно пълномощие, още веднъж да сложи на полемика въпросите, свързани с финансирането на политическите партии, защото с промените в Закона за държавния бюджет тези проблеми не могат да бъдат решени.
Според проф. Киров от едната прекаленост - със дотация в размер на 11 лева за глас, сме отишли в другата прекаленост - защото може и непознати обединения да финансират партиите.

Цветозар Томов сподели, че дотация в размер на 1 лева за действителен глас не е задоволителна, с цел да могат партиите да имат естествена политическа активност.
Цветозар Томов: Има риск, президентът има съображение. Рискът е в това партиите да бъдат подвластни от своите спонсори и това да не бъде обществено известно.  Президентът наложи несъгласие върху частното финансиране на партиите Президентът наложи несъгласие върху частното финансиране на партиите
Президентът Румен Радев приветства настояването на над 2,5 млн. българи, които на референдума се оповестиха за ограничение на дотацията за партиите. Подчер...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР