Вчера пазарната капитализация на Facebook, в края на борсовия ден,

...
Вчера пазарната капитализация на Facebook, в края на борсовия ден,
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Facebook премина 1 трилион долара

Вчера пазарната капитализация на Фейсбук, в края на борсовия ден, за първи път в историята на компанията доближи 1 трилион щатски $. Социалната мрежа е петата американска компания, достигнала тази икономическа граница, присъединявайки се към листата на Apple, Microsoft, Amazon и Alphabet. Акциите на компанията костваха 355,64 щатски $ в края на борсовия ден, което ненапълно беше подбудено от удобното за нея законово решение, с което беше отхвърлено обвиняването за монополизъм против Фейсбук, отправено от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати и коалиция от щатски прокурори.

Фейсбук генерира всичките си доходи от персонализирана реклама, която се демонстрира на потребителите на приложенията Фейсбук и Instagram. Компанията също има преуспяващ хардуерен бизнес, с който построява артикули като устройството за видео връзка Portal, шлемовете за виртуална действителност Oculus и интелигентните очила, които би трябвало да бъдат пуснати някъде през 2021 година.

Фейсбук става обществена компания и стартира предложение на борсата през май 2021 година, дебютирайки с пазарна капитализация от 104 милиарда $. През 2018 година компанията претърпя грамаден спад в цената на акциите си, откакто разгласява разочароващи равнища на приходите и облагата от второто тримесечие на същата година. Този спад настъпи на фона на редица кавги, в които платформата беше забъркана, в това число многократни приключвания на потребителски данни, подправени вести и най-много абсурдът с продаването на персонални данни на английската организация за разбори Cambridge Analytica – която непозволено и без знанието на самите консуматори, е получила данните на над 87 милиона акаунта в обществената мрежа, които е употребила, с цел да таргетира реклами в интерес на президентската акция на Доналд Тръмп в Съединени американски щати през 2016 година, както и да моделира публичното мнение във връзка с политиката по това време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР