Вчера първите пет фургона вече бяха доставени в Каравелово, а

...
Вчера първите пет фургона вече бяха доставени в Каравелово, а
Коментари Харесай

Условията във фургоните за наводнените карловски села били повече от мизерни

Вчера първите пет фургона към този момент бяха доставени в Каравелово, а през днешния ден ще бъдат сложени още 3. В Слатина се чака също да дойдат нужните 6 фургона, които ще бъдат конфигурирани на обща площадка. След това ще се слагат и 17 краткотрайни жилища в Богдан.  

Тези фургони за най-тежко потърпевшите от наводненията карловски села обаче са негодни за приложимост - в тях няма мебели, отопление, както и вода и електрическо зареждане. Това описаха жители пред Нова тв.

Условията в тях обаче са повече от мизерни. Те разполагат с по три кревати без матраци, два котлона, мивка и хигиеничен възел. Нямат обаче вода и електричество, както и никакво съоръжение. Хората описват, че на този стадий в тях няма по какъв начин да се живее.

Властите дадоха обещание фургоните скоро да бъдат оборудвани. Кметът на Каравелово Славка Червенкова изясни пред Би Ти Ви, че даже е имало фамилии, които като са видели фургоните, са поискали и в техните домове да се слагат. Тя изясни, че ще се доставят хладилници, кухненски шкафове и конвектори. Работи се и по казуса с повреда на водопровод.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР