Вчера, на 17.03.2022 г., адв. Антоанета Раковска, член на Националния

...
Вчера, на 17.03.2022 г., адв. Антоанета Раковска, член на Националния
Коментари Харесай

Антоанета Раковска: Само чрез референдум хората извън политическия картел могат да получат власт в управлението

Вчера, на 17.03.2022 година, адв. Антоанета Раковска, член на Националния съвет на политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “, беше посетител в предаването „ Делници “.
Тя показа законопроект за изменение и допълнение на Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.
В настоящия си тип настоящият закон е неприспособим и би трябвало да бъде изменен, тъй че да се разширят правата за директно присъединяване на жителите в ръководството и да се облекчат процедурите по осъществяване на референдуми по публично значими тематики.
Ние от политическа партия „ Гражданска платформа Българско лято “ отстояваме тезата, че единствено посредством референдум хората отвън политическия картел могат да получат власт в ръководството. Считаме, че общоприетите причини срещу въвеждане на директната народна власт – непросветеност на жителите, индиферентност, заплаха от манипулиране и емоционалност, консервативност и нарушение на човешки права, както и висока цена, не са безапелационни.
Вижте присъединяване на Антоанета Раковска тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР