Вчера излезе информация, че „Фолксваген“ ще се ребрандира в Съединените

...
Вчера излезе информация, че „Фолксваген“ ще се ребрандира в Съединените
Коментари Харесай

Не, „Фолксваген“ няма да се ребрандира на „Волтсваген“ в САЩ

Вчера излезе информация, че „ Фолксваген “ ще се ребрандира в Съединените щати на „ Волтсваген “. Беше обявено, че необикновената стъпка се подхваща от дъщерното сдружение на немския авто колос зад Океана, с цел да се разпространява новият електрическия модел.

В „ Туитър “ даже може да се откри профил на „ Волтсваген “, където се анансира, че след 66 година е извънредно да се трансформира името на компанията, само че автомобилният колос е с „ младо сърце “ и са се преориентирали към електрическите коли.

We know, 66 is an unusual age to change your name, but we’ve always been young at heart. Introducing Voltswagen. Similar to Volkswagen, but with a renewed focus on electric driving. Starting with our all-new, all-electric SUV the ID.4 - available today.
— Voltswagen (@VW)
Беше посочено, че новото име произлиза от термина „ волт “, който е мерната единица за електрическо напрежение.

Оказа се, че новината е подранила първоаприлска смешка. От пресцентъра на сдружението в Германия са обяснили пред „ Уол стрийт джърнал “, че сходно нещо няма да се осъществя.

Уточняват, че задачата била да се притегли внимание към новата тактика на „ Фолксваген “, тъй като следва стартирането на първия напълно електрически състезателен модел ID. 4 в Съединени американски щати.

Проблемът пристигнал, откакто новината за преименуването провокирала необятен публичен отзив, а с него и спад в цената на акциите на компанията. Най-вероятно по тази причина от „ Фолксваген “ побързаха да уточнят, че всичко е смешка и маркетингов трик.

„ Не искахме да подвеждаме никого. Всичко е просто маркетингова акция, целяща да накара обществото да приказва за новия ни модел ID.4. “, се добавя от централата на „ Фолксваген “ във Фолфсбург.

Всичко стартира в понеделник, 29 април, когато на уеб страницата на компанията в Съединени американски щати се качва прессъобщение за идната смяна. Няколко часа по-късно документът е свален. Той обаче е стоял задоволително дълго, с цел да притегли вниманието на публицистите и почитателите на марката.

Във вторник информацията се качва още веднъж на уеб страницата и всички към този момент са уверени, че смяната на името е действителна ще влезе в действие през май, както е оповестено. Цитиран е и изпълнителният шеф на американското сдружение Скот Кеог.

„ Може да променяме една писмен знак, само че няма да сменим уговорката си към хората – да вършим най-хубавите транспортни средства в този клас “, написа в прессъобщението от името на Кеог.

От „ Фолксваген “ в Германия обаче са безапелационни – информацията не би трябвало да се взима на съществено. Малко след реакцията от Европа, акцията за промяна на името е прекъсната, а акциите на сдружението се възвърнаха до предходните си стойности.

Let's save some power!
— Volkswagen News (@volkswagen)
Германският авто колос неведнъж е обявявал желанието си да стане най-големият производител на електрически транспортни средства в света. През 2020 година от заводите на компанията са излезли 231 хиляди коли на ток - три пъти повече, в сравнение с година по-рано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР