Вчера инж. Коста Стоянов от Възраждане внесе запитване към служебния

...
Вчера инж. Коста Стоянов от Възраждане внесе запитване към служебния
Коментари Харесай

Присъствието на „Възраждане“ кара кметът на ГЕРБ във Варна активно да симулира работа

Вчера инж. Коста Стоянов от „ Възраждане " внесе питане към служебния министър на околната среда и водите. Запитването е във връзка със закъснение построяването на зарядните станции по отношение на: Изпълнението на план „ Екологично чист превоз за Варна " по контракт за БФП № BG16M1OP002-5.004-0008-C01. Въпросите, които задават от „ Възраждане " са: Какъв тъкмо е статусът на плана към днешна дата и какви ограничения са подхванати от Ваша страна за навременното му довеждане докрай?; На какъв стадий са осъществяването на всички действия по плана? и Има ли възможност от загуба на финансови средства и от налагане на финансови корекции при ненавременното осъществяване на част от дейностите по плана?

Два часа откакто въпросите са подадени от инж. Коста Стоянов Община Варна внезапно и с голямо закъснение изпраща известие до медиите, че стартира първа копка. За страдание това деяние от страна на общината е окончателно закъсняло и планът има огромен късмет да се провали заради пропуснати периоди. Така Варна още веднъж е изправена пред това да няма екологичен и европейски градски превоз поради посредственото ръководство на града от кмета на ГЕРБ.

През месец октомври 2019 година община Варна подписва контракт за план „ Екологично чист превоз ", финансиран по Оперативна програма „ Околна среда ", на стойност 85 млн. лв.. От тях 70 млн. лв. за финансиране по програмата, а 15 млн. лв. са съфинансиране от общината. Проектът включва доставка на общо 60 електрически рейса - 40 бр. електрически рейса вид " соло ", 20 бр. електрически рейса вид " съчленен " и доставка и монтаж на 60 бр. станции за постепенно зареждане и 2 бр. станции за бързо зареждане. Автобусите са доставени преди 6 месеца, само че към момента липсват зарядните станции.

„ Проблемът тук е, че в случай че те не бъдат изпълнени до месец юли, общината ще загуби средства по програмата и настрана от това ще ѝ бъде наложена финансова промяна. Варненци заслужават първокласен, европейски и екологичен градски превоз, а не остарели и мръсни рейсове. Това съобщи националният представител от „ Възраждане " инж. Коста Стоянов, който посети депото на „ Градски превоз ", дружно с общинските съветници от партията Юлиян Губатов и Георги Георгиев.

За страдание, макар напъните периодите по програмата са такива, че тя доста мъчно би могла да се осъществя заради голямото закъснение. Така варненци за следващ път са пострадали от управническите решения на общинската администрация. През 2013 година в града ни дойдоха 60 нови рейса, само че това не е задоволително за град като Варна, а както виждаме въвеждането в употреба на новите рейсове, за жалост, при нас се случва извънредно постепенно!

В момента новите електрически рейсове стоят на склад към този момент повече от 6 месеца поради нехайството на общината и сдружението „ Градски превоз ", които не бързат да изградят по този начин нужните зарядни станции. Важно е да се означи и това, че всички поданици на Варна заплащаме за „ лукса " да се возим в старите рейсове, тъй като точно ние плащаме горивото, с което се движат те и сме сложени в недобрите условия, които оферират.

Цялото видео по тематиката, с присъединяване на инж. Коста Стоянов - депутат от ПГ на „ Възраждане " в Народното събрание, Георги Георгиев и Юлиян Губатов - общински съветници от групата на „ Възраждане " в Общински съвет Варна, може да видите тук: https://www.facebook.com/100087945022747/videos/272772635159063

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР