Вчера Григор Димитров записа своята най-убедителна победа някога на ниво

...
Вчера Григор Димитров записа своята най-убедителна победа някога на ниво
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор Димитров изгуби мястото си в топ 20

Вчера Григор Димитров записа своята най-убедителна победа в миналото на равнище Голям шлем, с цел да се класира за втория кръг на Ролан Гарос. Българинът отпусна единствено три гейма на Маркос Гирон и взе своето възмездие за случилото се предишния сезон на същия шампионат, когато родният ни представител получи сериозна контузия в региона на гърба и беше заставен да се откаже, което изпрати американеца в идващия стадий на конкуренцията.

През предходната седмица обаче първата ни ракета не взе присъединяване на никакви шампионати и това ще му коства една позиция в ранглистата. Димитров неотдавна се завърна в топ 20, откакто отсъстваше близо година от този влиятелен ешалон на ранглистата, само че краткотрайно още веднъж ще би трябвало да го напусне, защото Алекс Де Минор доближи до полуфиналите в Лион и по този начин ще измести хасковлията до номер 21 в подреждането.

Добрите вести са свързани с това, че нашият съотечественик няма никакви точки за отбрана в Париж и би трябвало напълно скоро още веднъж да възвърне изгубената позиция, а евентуално и да надгради над нея, тъй като българинът се намираше в доста неприятен интервал през лятото на 2021-а и в този момент има всички шансове да усили без особени старания точковия си актив.

Пълна класация при мъжете: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР