Възрастните хора в Европа може да са изправени пред труден

...
Възрастните хора в Европа може да са изправени пред труден
Коментари Харесай

Възрастните хора са застрашени от тежък грипен сезон

Възрастните хора в Европа може да са изправени пред сложен сезон, който, като се добави към продължаващата пандемия от , има капацитет да натовари здравните системи в Европейски Съюз, предизвестява Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите, представен от европейската редакция на Politico.

Агенцията за наблюдаване на болесттите съобщи, че в Хърватия разпространяването на грип към този момент е трансферирало сезонния предел „ извънредно рано “. Междувременно вариантът, който циркулира най-вече тази година, A(H3N2), визира повече възрастни хора и е обвързван с понижената резултатност на имунизацията против грип, съобщи БГНЕС.

Ранните откривания на този подтип „ са индикация, че идният грипен сезон може да бъде тежък “, сподели ръководителят на грипната стратегия на ECDC Паси Пентинен.
 Есенни вируси с хрема, гърло и кашлица ни морят през октомври Есенни вируси с хрема, гърло и кашлица ни морят през октомври
Рязко нарастване на нормалните за сезона есенни вируси при децата и възрастните паралелно с вълната от ковид следят фамилните...

„ Рязкото повишаване на грипните инфекции по време на продължаващата пандемия от COVID-19 може да има съществени последствия за възрастните хора и... може да натовари в допълнение здравните системи, които към този момент са напрегнати от COVID-19 “, добави Пентинен.

ECDC означи, че обвързваните с пандемията ограничавания през миналогодишния грипен сезон съвсем са премахнали разпространяването на заболяването в блока, което допуска, че ограничения като маски и отдалеченост са ефикасни против грипа.

Междувременно имунизациите против ковид и грипа обезпечават отбрана против тежко заболяване, добави Пентинен. Това е изключително значимо за работещите в опазването на здравето и старческите домове.

Междувременно антивирусните медикаменти могат да оказват помощ както за попречване на тежко заболяване, по този начин и като защитна мярка за огнища тук-там като старешки домове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР