Възнагражденията на депутатите в Бундестага - долната камара на германския

...
Възнагражденията на депутатите в Бундестага - долната камара на германския
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Намаляват заплатите на депутатите в Германия

Възнагражденията на депутатите в Бундестага - долната камара на немския парламент, ще бъдат понижени от 1 юли за това да отрази намалялата през 2020 година поради пандемията междинна заплата в страната, съобщи Франс прес.
Депутатските хонорари са "обвързани с смяната на заплатите измежду популацията ", изясни през вчерашния ден за Агенция Франс Прес говорителка на Бундестага.
Миналата година заплатите в Германия понижиха номинално с 0.6 на 100 заради коронавирусната пандемия, нарушила хода на икономическата активност в страната. Това сочат предварителни данни, оповестени в сряда от статистическата работа "Дестатис ".
Според разпоредбите за индексация всички 709 депутати в Бундестага, получаващи от 1 юли 2019 година месечни заплати от 10 083.47 евро, би трябвало да вземат към този момент с към 60 евро по-малко.
Това ще е първото сходно понижение в историята, писа през вчерашния ден известният вестник "Билд ".
Президентът на Бундестага Волфганг Шойбле обаче ще би трябвало да изчака за задачата публично писмо от шефа на "Дестатис ", което се планува да получи до края на март, посочи говорителката.
Към средата на март се чака "Дестатис " да разгласява дефинитивни данни за измененията в заплатите през 2020 година, уточни говорителка на ведомството.
Съответно депутатските хонорари към този момент втора година подред няма да бъдат увеличени.
През 2020 година, в разгара на рецесията към COVID-19, бе решено те да бъдат замразени, при все това номиналните заплати, с които са обвързани, бяха нарастнали през 2019 година с 2.6 на 100.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР