Възможността за сваляне на ислямистката групировка Хамас, която управлява ивицата

...
Възможността за сваляне на ислямистката групировка Хамас, която управлява ивицата
Коментари Харесай

Израел: По-близо сме отвсякога до свалянето на Хамас

Възможността за събаряне на ислямистката формация Хамас, която ръководи линията Газа, е по-близо отвсякога, съобщи израелският министър на енергетиката Ювал Щайниц, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Изявлението беше направено откакто през последната седмица Израел и групировката разменяха удари от двете страни на границата. Хамас съобщи, че е приел помирение с Израел, а еврейската страна отхвърли да е било договаряно такова.

Щайниц съобщи, че свалянето на Хамас " несъмнено е опция ". " Според мен сме по-близо отвсякога до това, в случай че няма различен избор ", добави той, наблягайки, че Израел не желае пълномащабна война в Газа.

Напрежението се ускорява от 30 март, когато палестинците започнаха да провеждат всяка седмица митинги по границата с Израел. Над 160 палестинци бяха убити от израелски бойци по време на митинги и конфликти с армията. Един израелски боец беше убит от палестински снайперист, напомня ДПА. Хамас и Израел се обстрелват взаимно и палестинците изпращат горящи балони и хвърчила, довели до пожари на израелска територия.

Ислямистката формация желае повдигане на израелската обсада, наложена над линията Газа откакто тя пое властта над анклава. Израел желае екстремистите да спрат митингите по границата, ракетния обстрел и изпращането на запалителни балони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР