Възможностите за сътрудничество в областта на IT сектора, дигитализацията и

...
Възможностите за сътрудничество в областта на IT сектора, дигитализацията и
Коментари Харесай

България и Люксембург ще си сътрудничат в IT сектора

Възможностите за съдействие в региона на IT бранша, дигитализацията и стартъп екосистемата са големи за България и Люксембург. Около тази концепция се сплотиха заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и посланикът на Люксембург Роналд Дофинг по време на среща в Министерството на стопанската система. На нея участва и почетният консул на Люксембург Саша Безуханова.

Борисов посочи, че за последните 7 години е налице растеж от 300% в ИКТ бранша и че Министерството на стопанската система работи интензивно в превръщането на България в цифров хъб. По думите му дигитализацията на стопанската система ще докара до ускорено социално-икономическо развиване на страната. Една от ограниченията в тази посока е правенето на тактика за Индустрия 4.0.

Посланик Роналд Дофинг и икономическият заместник-министър се договориха за образуване на бизнес конгрес в Люксембург след края на българското европредседателство.

През 2017 година износът за Люксембург възлиза на 9.3 млн. евро (52.4% растеж, спрямо 2016 година,), а вносът от Люксембург е 92.3 млн. евро (5.2% растеж, по отношение на 2016 година,). Салдото е негативно и възлиза на -83.0 млн. евро. Стокообменът е повишен 8.6%, по отношение на миналата 2016 година и възлиза на 101.6 млн. евро.

През 2016 година, износът за Люксембург възлиза на 6.2 млн. евро и записва растеж от 13.7%, спрямо 2015 година За същия интервал, вносът от Люксембург е на стойност 87.3 млн. евро и отбелязва растеж от 9.5%, спрямо миналата година. Стокообменът за интервала е 93.5 млн. евро. Увеличението, по отношение на същия интервал на миналата година е близо 10%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР