Правителството освободи Станимир Пеев от поста председател на Държавна агенция

...
Правителството освободи Станимир Пеев от поста председател на Държавна агенция
Коментари Харесай

Правителството смени шефа на Държавния резерв

Правителството освободи Станимир Пеев от поста ръководител на Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ и дефинира длъжността да извършва Николай Василев. Това заяви държавната пресслужба, без да показва претекстовете за тази промяна. Решението на Министерския съвет е взето неприсъствено.

Николай Василев е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи, в това число в интервала от март 2015 година до февруари 2020 година е шеф на Пето районно ръководство при Столична дирекция на вътрешните работи.

За последно името на отстранения Станимир Пеев бе забъркано в несъгласия през 2018 година. Тогава " Офнюз " заяви, че Агенцията по заетостта е сключила контракт за невъоръжена защита за 3 187 944 лева с Данък добавена стойност с " Мултифорс А.С " ЕООД. Управител на компанията е Магдалена Пеева - брачна половинка на Станимир Пеев. Тогава се разбра, че компанията " Мултифорс " през годините компанията е получила над 27 млн. лева публични пари. Тя е сключвала контракти за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на превоза, Министерството на защитата, Министерството на стопанската система, НЕК, Софийската регионална администрация, " Топлофикация София ", Националния военноисторически музей, УНСС, и " Булгартрансгаз ".

За първи път Пеев оглавява ведомството през 2009 година, а преди този момент е бил кмет на регион " Панчарево " в Столична община. Станимир Пеев е наследник на Димитър Пеев, който пък дълги години е учител в Академията на Министерство на вътрешните работи в Симеоново.

В запаса се съхраняват наложителните ресурси на страната от горива, изисквани от Европейския съюз, химикали, съществени храни, цветни метали, аварийни елементи, дървен материал и хартия, медикаменти и друго здравно съоръжение и апаратури.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР