След като Кирил Петков е счупил масата, на която са

...
След като Кирил Петков е счупил масата, на която са
Коментари Харесай

Денков: Бойко Борисов спря да говори врели-некипели, щом Кирил счупи масата

След като Кирил Петков е счупил масата, на която са водили договарянията за кабинет, тогава диалозите с Бойко Борисов са станали по-конструктивни. Това описа някогашният министър председател акад. Николай Денков.
" Показвах успокоение, само че беше битка всеки ден да се бутат нещата да вървят. Трябваше да създадем успокоение на хората, че имаме посока. Тази счупена маса е единствено един от образците за това огромно напрежение, което имаше. Бяхме в кабинета на Борисов преди да съставим държавно управление. Той взе да приказва неистини, нелепости. И Кирил избухна, удари по масата и сподели: " Ама чакай, ние не сме се събрали, с цел да си приказваме врели-некипели ". И се счупи стъклото на масата. Оттогава се дисциплинира диалогът и стана ясно, че в случай че желаеме да вървим към сформиране на държавно управление, не би трябвало да приказваме врели-некипели ", описа акад. Денков.
На въпрос от водещия Сашо Диков по кое време е схванал, че Пеевски е най-голямото зло, той изясни, че когато са тръгнали да договарят с Бойко Борисов, са видели застанал до него Делян Пеевски. " Значи те са се видели преди този момент, разискали са нещата. 80% от времето говореше Пеевски, не приказва Борисов, той беше по-активната фигура. В началото това не пречеше. И до края на декември с доста скърцане това беше работеше. Но от януари те започнаха да атакуват наши министри ", уточни той. " И мен персонално Пеевски ме нападна, все едно, че съм някакъв на него. Аз не съм му никакъв, тези приказки, че съм му се молил, бяха за пред публиката, с цел да се прави на левент. Не ми пука от него, това би трябвало да е пределно ясно ", съобщи още Денков.
" Че се подиграва на американците, се подиграва, само че същинският проблем е в българската правосъдна система. Той е потвърдено подкупен, както и Влади Горанов. Но вместо да пожелаеме документите от Съединени американски щати, те си седят на първия ред и все едно са най-уважаваните хора. Това е безусловно безсрамие и това би трябвало да спре. Опитват се да ни накарат да свикнем с парадоксите, само че няма да свикнем ", сподели още Денков. По думите ми Пеевски е като воденичен камък на шията освен на Бойко Борисов, само че и на Движение за права и свободи и на България. " Пеевски доста си повярва, потегли да дава ум на всички, очевидно счита, че той е мощният, само че е сбъркал. В политиката би трябвало да може да увличаш хора, а кого увлича той ", сподели още той.
Денков съобщи, че в случай че желаеме да развиваме България като естествена страна, след изборите Делян Пеевски би трябвало да се махне от масата. " Той не може да ръководи някаква проведена система. Ако му се даде власт, с страната ще стане същото като с " Лафка " и " Булгартабак ". Може ли Бойко да го махне? Питайте го него. Ако това стане, тогава може да продължим напред ", съобщи той. За самия Бойко Борисов Денков сподели, че той лъже " по необикновено, може би обаятелен, само че необикновено възмутителен метод ", разяснявайки изказванията му, че персонално Пеевски е избавил Денков от гнева на енергетиците по време на митингите преди няколко месеца. 
" От НСО ми споделиха, че ми вземат защитата. Казах добре, макар че ми се поставя. Не ми пука, или би трябвало да свършим работа и да сме смели, или нямаме място в политиката ", сподели още Денков.
За абсурда с освобождението на някогашния основен секретар Живко Коцев и последвалите разкрития за контрабанди канали Денков съобщи, че към момента не е видял нито едно доказателство за неговата виновност. " Защо не излизат фотоси на набедените за контрабанда татко и наследник с министъра на външните работи, защото те са другари. Знам това от Бойко Рашков и от други източници. Днес излезе фотография на същия човек с президента. Това значи ли, че президентът прикрива канали? Снимките не демонстрират нищо ", съобщи Денков.
Относно " самостоятелните анализатори ", за които описа преди дни Кирил Петков, Денков съобщи, че при него персонално не са идвали социолози, които да му оферират предложения, само че в МОН е заварил такива неща - подписани контракти с избрани публицисти, които явно извършват такава функционалност и които той споделил, че няма да толерира. Денков са разгласи за нещо като етичен кодекс за социолозите. " Ако някой прави платена услуга към партия, да бъде по този начин добър да каже това, че е получил средства от еди кой си ", предложи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР