Служебният министър председател Димитър Главчев коментира резултатите от изборите в

...
Служебният министър председател Димитър Главчев коментира резултатите от изборите в
Коментари Харесай

Главчев за Северна Македония: Ние повече отстъпки няма накъде да правим

Служебният министър ръководител Димитър Главчев разяснява резултатите от изборите в Република Северна Македония.

" Ние повече отстъпки няма накъде да вършим, позицията, която имаме е общоевропейска позиция, на нашите другари от РСМ им е ясно, че в случай че не спазят условията за участие в Европейски Съюз, няма по какъв начин да се получи ", сподели министър председателят.

" Да забележим какво държавно управление ще се образува, уповавам се РСМ да продължи европейската си вероятност ", добави той.

А във връзка идните избори у нас Главчев прикани да бъде почтена и транспарантна предизборната акция, да се понижи градусът на напрежението. Той направи коментар пред публицисти след церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция по случай Деня на Европа.

" На тези избори от изборните протоколи ще бъдат обработени 3 пъти повече цифри, в сравнение с предходните избори, а броят в РИК-овете е същият, което ще докара до закъсняване на формалните резултати, с цел да няма спекулации, че нещо се прави на мрачно. Няма какво да се направи, избрана е числеността на РИК-овете. Нека да се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите заради други практики. Каквото зависи от нас ще го създадем ", добави министър председателят.

Той сподели, че подготовката за изборите се движи в график.

Той разяснява и срещата му с Радев.

" Много неща си говорихме с президента - и за вътре в страната, и за интернационалното състояние ", сподели Главчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР