Възможно ли е миризмите, които усещаме по време на сън,

...
Възможно ли е миризмите, които усещаме по време на сън,
Коментари Харесай

Защо ароматите по време на сън са важни

Възможно ли е миризмите, които усещаме по време на сън, да въздействат на работата на мозъка ни? Оказва се, че да. Когато в продължение на шест месеца в спалнята на възрастни хора бил подложен дифузер с етерични масла, паметта им се е подобрила.
 Бергамот, иланг-иланг, лайка, лавандула, сандалово дърво - етерични масла за добър сън
5 етерични масла за добър сън

И по какъв начин да ги съвместим

Това сподели, извършено от университета " Ървин " в Калифорния. Според учените ароматите са съдействали за фрапантните 226 % нарастване на когнитивните качества на възрастните.

Учените по невронауки са работили с мъже и дами на възраст сред 60 и 85 години, които не страдат от никакви форми на деменция. Всеки от тях е получил аромадифузер и седем разнообразни етерични масла, които трябвало да употребяват всяка вечер преди лягане.
 Снимка 642048

Два часа след заспиването им, дифузерът се задейства, а резултатите от изследването в действителност са любопитни. Паметта им работи доста по-добре, като това е измерено с известния тест със лист с думи, който се употребява в сходни проучвания.
 Снимка 642049

Резултатите демонстрират тясната връзка сред миризмите и подобряването на паметта, като ни оферират елементарен и неинвазивен метод да работим за по-добра памет. Участниците също по този начин за декларирали, че спят много по-спокойно, когато спалнята им ухае на етерични масла, пишат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР