Възможно е Националният съвет на БСП да приеме нови дати

...
Възможно е Националният съвет на БСП да приеме нови дати
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП може да приеме нови дати за провеждане на 50-ия конгрес

Възможно е Националният съвет на Българска социалистическа партия да одобри нови дати за осъществяване на 50-ия конгрес и за директния избор на водач на социалистите.

Голяма част от членовете на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия разкритикуваха концепцията за подписка за национален избор на съмнение към държавното управление с претекста, че този метод е изчерпал своята успеваемост.

Днес партията организира съвещание на Националния съвет, което два след съвсем тримесечно спиране, поради противоепидемичните ограничения в страната.

Очаква се да бъде разисквано предлагането на водача Корнелия Нинова за осъществяване на подписка за национален избор на съмнение.



Един от критиците на самодейността е ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев:

" Повтаряме едни и същи практики. Миналата година по този метод беше оповестено напускането на Народното събрание - три месеца или четири ни нямаше, резултатът е, че от това загубихме. И мисля, че всички го схващат и признават. Тази самодейност за мен все още поражда повече въпроси, в сравнение с отговори ".



Един от претендентите за лидерския пост в Българска социалистическа партия - Красимир Янков ще предложи редуциране на периодите за осъществяване на отчетно- изборните събрания и конгреса на Българска социалистическа партия, плануван за октомври със следните претекстове:

" Според мен октомври месец, както е предложила Корнелия Нинова, е меко казано неприемливо, при изискване, че чакаме или предварителни избори, или постоянни, които са март месец. Сами разбирате, че колкото по-кратък е периода да се активизира партията по-късно за парламентарен избор, толкоз по-малки са възможностите тя да получи доверие ".

Депутатът Филип Попов не вижда проблем и счита процедурата за демократична:

" Всеки, който счита, че това е оспоримо си има своите доводи. Аз споделих, че за мен не е оспоримо. В устава не е разказано, че би трябвало да има физическо наличие, с цел да вземем несъмнено решение. За мен е значимо волеизявленията ".

Социалистите оферират също Анкетна комисия в Народното събрание да проверява връзките на ръководещите с укриващия се в Дубай предприемач с 18 обвинявания Васил Божков.

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри по-рано решение да възвърне провеждането на Отчетно-изборната акция и директния избор за ръководител.

Той ще се организира на 26 септември, а 50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия е плануван за 10 и 11 октомври.

Отчетът на Централната комисия за директен избор на ръководител ще бъде показан на съвещанието на Националния съвет на всички членове.

Снимки/БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР