Възходът на Доминик Тийм през настоящата седмица продължава с пълна

...
Възходът на Доминик Тийм през настоящата седмица продължава с пълна
Коментари Харесай

Първи 1/2-финал за сезона: Тийм върна лентата назад и ще спори за място на финала в Кицбюел

Възходът на Доминик Тийм през актуалната седмица продължава с цялостна мощ, откакто през днешния ден австриецът доближи своя първи полуфинал за сезона на домашната си АТР 250 конкуренция в Кицбюел. Бившият №3 още веднъж подсети за най-хубавите си дни на корта и съумя да реализира поврат над 67-ия в света Артур Риндеркнеш след тъкмо 2 часа и 23 минути игра за крайното 4:6 6:3 6:4. Така той си обезпечи място измежду най-хубавите четирима в конкуренцията, като в борбата за място на финала ще се изправи против Ласло Джере.

Представителят на домакините се нуждаеше от известно време, с цел да откри оптималния си темп на игра, което си пролича в началните минути от срещата. Шампионът от US Open 2020 позволи серия от пропуски още в първия си сервис гейм и бързо изостана с пробив и 0:2. От своя страна, французинът поддържаше доста високо равнище на личен начален удар в хода на целия първи сет и без да срещне нито един брейкбол, откри резултата в своя изгода.

С настъпването на втория сет Тийм стартира да извлича оптималното от своя сервис, което напълно скоро наклони везните в негова изгода. Австриецът бе извънредно акуратен в разпределението на ударите си и диктуваше темпото на игра, като по този метод съумя да доближи до пробив в маратонския четвърти гейм след материализирането на едвам шестата опция за пробив. Благодарение на това той поведе с 4:1, след което запази самодейността и без усложнения вкара мача в трети съдбоносен сет.

Финалната част също стартира с изявено предимство на страната на някогашния №3, който се възползва по допустимо най-хубавия метод от неналичието на първо подаване на своя противник и излезе напред с ранен брейк и 3:1. В този стадий от конфликта локалният любим бе свел неточностите до абсолютния най-малко и до края на дуела не остави никакви шансове на Риндеркнех да мисли за поврат.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР