Въвеждането на ТОЛ системата наистина е една най-важните реформи. С

...
Въвеждането на ТОЛ системата наистина е една най-важните реформи. С
Коментари Харесай

Николай Нанков каза защо ТОЛ системата е една от най-важните реформи

Въвеждането на ТОЛ системата в действителност е една най-важните промени. С нея ще се вкара правдивост - който разрушава повече, той ще заплаща повече.

Другото е, че с ТОЛ системата България ще може да се възползва от своето геостратегическо състояние.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

"ТОЛ системата влиза в действие от 1 март с известни отстъпки и отсрочвания. Превозвачите дадоха мъжката си дума на премиера и дадоха обещание след 3 месеца още веднъж да проведем среща и да забележим дали тези отстъпки в цените са ползени за цялото общество и дават ли нужния резултат.

Нашата система е една от най-иновативните. Имаме няколко способи на възнаграждение за изминатото разстояние - посредством бордови устройства, GPS устройства, третият метод, с който в най-голяма степен ще започва ТОЛ системата, са маршрутните карти.

Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт са обурдвани с маршуртни карти и наши чиновници ще спомагат на всички водачи.

Маршрутните карти ще могат да бъдат закупени и от нашето мобилно приложение, като естествено, че маршрутът ще може да бъде променян в картите.

Закупуването на една такава карта ще лишава 5-6 минути и няма да попречва трафика. Всичко е обезпечено. И трите метода за заплащане ще са безусловно безвъзмездни ", разкри Нанков.

"Темата за ТОЛ системата освен се политизира, само че има сериозен отпор против нейното въвеждане.

Още от първия кабинет на Борисов имаше обжалвания, подправени вести. ТОЛ системата е извънредно тежка в софтуерно отношение.

Това е повода да има отстъпки и отсрочвания за 3 седмици, с цел да може да се напаснат нещата. Разбрали сме се с превозвачите да разясняваме още веднъж отстъпките в цените. Нашата цел е с въвеждането на ТОЛ системата да пътуваме по по-добри пътища.

Основният финансов запас, който бъде събран от системата, ще отива за поправяне на републиканската пътна мрежа и пътища, които не са пипани от 30-40 години ", даде обещание Николай Нанков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР