Въвеждането на предложения от Европейската комисия таван на цените на

...
Въвеждането на предложения от Европейската комисия таван на цените на
Коментари Харесай

Будапеща смята, че ценовият таван за руския газ противоречи на интересите на Унгария

Въвеждането на оферти от Европейската комисия таван на цените на съветския газ ще докара до неотложно прекъсване на доставките на газ от Русия за Европа. Това, както оповестява Reuters , е декларирал в петък ръководителят на унгарското външно министерство Петер Сиярто, заминаващ за Брюксел за среща на енергийните министри на Европейски Съюз.

Сиярто също акцентира, че самодейността на Европейска комисия опонира на ползите на Унгария.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на конференция в Брюксел в сряда, че е решила да предложи на Енергийния съвет на Европейския съюз да дефинира таван на цената на съветския газ. Тя акцентира, че въвеждането на тази мярка може да стане доста бързо след координиране със страните от общността. Според вестник Politico Европейска комисия желае да ограничи цената на съветския газ в Европейския съюз до 50 евро за мегаватчас, или към 520 евро за хиляда кубически метра газ.

В петък енергийните министри на Европейски Съюз на неофициална среща в Брюксел ще прегледат и предложение, съгласно което всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да понижат потреблението на електрическа енергия с 10% и още 5% в пиковите часове, както и да лимитират цената на електрическата енергия до 200 евро на мегаватчас за всички типове произвеждане, като се изключи газ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР