Във вторник в интернет се появиха стряскащи кадри, на които

...
Във вторник в интернет се появиха стряскащи кадри, на които
Коментари Харесай

Стряскащи кадри от Бургас, момчета на 50-метрово скеле

Във вторник в интернет се появиха стряскащи фрагменти, на които се вижда по какъв начин момчета се катерят по скеле, сложено за санирането на 18-етажния блок 76 в бургаския комплекс „ Лазур”.

Младежите са снимали своето рисково прекарване с екшън камера, а по-късно сами са качили фрагментите в интернет. След като е изкачил скелето единият от тях прави салто на покрива на блока.

14-годишно момиче почина поради селфи

Момче в кома след селфи във Варна, има акция за кръводаряване

Дете с заплаха за живота след опит за селфи до Пловдив

На същия канал са качени още редица видеа с изкачвания на високи здания, в това число 100-метров зарязан комин в Айтос, кран на бургаското пристанище и други.

Единият от младежите даже е снимал, по какъв начин при скок от огромна височина от постройката на операта в Бургас си чупи крайници на три места. Следват по-малко рискови видеа като екскурзия в Рила. Видимо от фрагментите момчетата са малолетни.

„ Блокът е висок 50 метра, 50 метра е висока и укрепващата структура, по която са се катерили момчетата”, обясниха пред NOVA от компанията, която санира постройката. „ Нямам думи за осъществяването. Това естествен човек не би го изпълнил”, добавя техническият началник на обекта.

Модата със снимане на рискови изкачвания на здания без никакво обезопасяване става все по-популярна в България. Но крие огромни рискове. Преди дни пожарната и полицията организираха интервенция, с цел да спасят 16-годишно момче, блокирано на огромна височина в изоставена постройка в Казанлък.

Парапланеристът Веселин Овчаров обаче не е склонен с публичното отвращение от такива прояви.

„ Това е един спорт, който изисква извънреден надзор и там няма екипировка - единствено тялото на човек и неговите умения”, разяснява той. „ Въпросът е, че някои хора въпреки всичко стават жертви на тези видеа”.

„ Не мисля, че би трябвало да се подлага на критика доста съществено това осъществяване, тъй като такива обърквания има във всяка една среда. На пътя най-много хората надвишават опциите си”, добавя Овчаров. „ Екстремните спортове учат на отговорност, на подготовка и на сигурност”.

Той също по този начин счита, че възбраните имат тъкмо противоположният резултат: „ В Щатите съвсем на всички места е неразрешено и там се практикува най-много”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР