Във вторник правителството на Испания одобри законодателство за сексуално съгласие,

...
Във вторник правителството на Испания одобри законодателство за сексуално съгласие,
Коментари Харесай

Испания приема строг закон за сексуално съгласие срещу сексуално насилие

Във вторник държавното управление на Испания утвърди законодателство за полово единодушие , което има за цел да предприеме ограничения против половото принуждение и тормоз посредством кодифициране на закононарушения и приемане на нови санкции, оповестява АП.

В законопроекта, утвърден на съвещание на кабинета, се споделя: " Съгласието се признава единствено когато човек свободно го е показал посредством дейности, които в подтекста на събитията ясно показват волята на лицето ".

Законодателството, известно като закон " Само да, значи да " , в този момент отива в Народното събрание за спор и гласоподаване, евентуално през септември.

Говорителят на държавното управление Мария Хесус Монтеро съобщи, че препоръчаният закон е " решаваща стъпка напред " в отбраната на дамите, която " ни прави, без подозрение, по-добри като общество ".

" Трябва да трансформираме нашата полова просвета, като сложим единодушието на дамите в центъра на метода, по който виждаме нещата ", сподели Монтеро по време на конференция.

Промените, съдържащи се в законопроекта, последват митинги през последните години във връзка със правосъдни решения по каузи за полови закононарушения .

През 2018 година петима мъже бяха наказани на по девет години затвор за по-лекото закононарушение против полово принуждение по случай, който деятелите възприеха като групово обезчестяване по време на фестивала на биковете в Памплона през 2016 година " Това не е полово принуждение, а обезчестяване ", скандират протестиращите по това време.
 Протести в Испания след оправдателна присъда за обезчестяване
Протести в Испания след оправдателна присъда за обезчестяване

Милиони подписи събра петиция за наказания против съда

Върховният съд на Испания усили присъдите на мъжете на 15 години, откакто прокурорите апелираха.

Испанският закон санкционира секс без единодушие, само че той не е ясно кодифициран и разчита на доказателства за принуждение или заплашване, с цел да реши дали е осъществено закононарушение и в случай че е по този начин, степента на наказването.

Правителството се надява законопроектът да отстрани нуждата жертвите да потвърждават, че са се съпротивлявали или са били подложени на принуждение .

Секс без единодушие ще се смята за експанзия според предлагането. В него се дефинират санкции, които включват затвор до 15 години.

Законопроектът също по този начин за първи път преглежда половия тормоз на улицата , като го дефинира като леко закононарушение , което може да бъде преследвано по доказателства на афектираното лице. Присъдите биха се наказвали с непринуден труд и санкции .

Законодателството също по този начин ще сътвори национални спешни центрове за дами , които работят 24 часа в денонощието целогодишно.

Правата на дамите са политически байрак за ръководеното от социалистите съдружно държавно управление на Испания, което има най-вече женски кабинет.
 Всяка трета жена по света жертва на физическо или полово принуждение
Всяка трета жена по света жертва на физическо или полово принуждение

Най-често брачният партньор или интимният сътрудник е отговорен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР