Туристическият архипелаг Ко Пи-Пи в Тайланд, станал известен от филма

...
Туристическият архипелаг Ко Пи-Пи в Тайланд, станал известен от филма
Коментари Харесай

Плажът на Леонардо ди Каприо страда от недостиг на вода заради екстремна жега

Туристическият архипелаг Ко Пи-Пи в Тайланд, станал прочут от кино лентата " Плажът " с Леонардо ди Каприо, и други прилежащи острови с райска природа страдат от сериозен дефицит на вода, по думите на високопоставено лице от туристическия бранш и поданици на района.

Разположен по крайбрежието на Пукет, Ко Пи-Пи притегля всяка година стотици хиляди гости със своите плажове с бял пясък и тюркоазени води.

През последните седмици извънредно гореща вълна се стовари върху Югоизточна Азия, като счупи върхове и намали внезапно равнището на резервоарите.



" На частната компания, която доставя с вода островите, може да се наложи да спре доставките ", съобщи пред Агенция Франс Прес Вичупан Пукаоулан Срисаня, председателка на Асоциацията на хотелиерите в района на Краби.

" Искаме да подсигуряваме на туристите, които плануват да посетят островите, че можем да се оправим с тази обстановка ", добави тя.

Властите имат намерение да транспортират вода от континента, в случай че сезонът на дъждовете се забави.

На уеб страницата за рецензии " ТрипАдвайзър " (TripAdvisor) един консуматор написа, че в хотела му към този момент не тече вода, а в други известия се приканват туристите " да ревизират дали мястото им за настаняване разполага с прясна вода ", преди престоя си.

В тайландския залив Ко Самуи, различен доста известен туристически остров, също се сблъсква с сходно изсъхнало и горещо време, само че посетителите не са били наранени, съгласно локалната туристическа работа.



Камион-цистерна пътува до и за континента, " само че това усилва тройно разноските по поддръжката на хотелите ", съобщи ръководителят на туристическата асоциация на Ко Самуи Рачапарон Пулсауди.

Властите в Банкок предупреждаваха повече от седмица за рискова горещина, като температурите са се усещали като 52 градуса.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР