Във вторник OpenAI обяви GPT-4, голям мултимодален езиков модел, за

...
Във вторник OpenAI обяви GPT-4, голям мултимодален езиков модел, за
Коментари Харесай

ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО: GPT-4 - Следващият голям ъпгрейд на ChatGPT е тук

Във вторник OpenAI разгласи GPT-4, огромен мултимодален езиков модел, за който се твърди, че усилва напъните в задълбочено образование и обезпечава по-персонализирано взаимоотношение на равнище човек на професионални и университетски индикатори.

Успоредно с опцията за основаване на креативен есета за консуматори в настройки единствено за текст, новият езиков модел приема въвеждане на текстове и изображения, генерира текстови изходи в отговор на въвеждане на текст и изображения и дава описания и оферти за изображението.

OpenAI твърди, че GPT-4 може по-добре да се оправи с щателни указания и да генерира по-нюансирани и надеждни отговори спрямо GPT-3.5. Въпреки че двете версии могат да основат сходен звук на диалози, „ разликата излиза, когато сложността на задачата доближи задоволителен предел “, гласи изследователският отчет, оповестен от OpenAI.

GPT-4 може да създаде към 25 000 думи, към осем пъти повече от ChatGPT 2. При тестване на университетски индикатори GPT-4 превъзхожда GPT 3.5. Например, GPT-4 означи в топ 10 персентил, до момента в който GPT 3.5 беше класиран в най-долния 10 персентил за изданията 2022-23 на симулирания Единен адвокатски изпит, съгласно техническия отчет, оповестен от компанията.

В съпоставяне с други сходни модели, GPT-4 се класира по-високо в обичайните бенчмаркове от други съществуващи езикови модели. Въпреки че преобладаващият език за тестванията за машинно образование към момента остава британският, GPT-4 се показа добре в 24 от 26 други определени езика, за разлика от GPT-3.5 и модели като Chinchilla и PaLM.

Потребителите към този момент могат да ръководят потребителското преживяване в новата версия на ChatGPT, като предписват персонализирани систематични известия да дават отговор с звук, който биха предпочели, обратно на закрепената многословност на ChatGPT. Въпреки че получава 40% по-висок резултат при оценка на обстоятелствата от предшестващата версия, моделът към момента не е изцяло благонадежден, защото „ халюцинира обстоятелства и позволява неточности в разсъжденията “.

Microsoft продължава да процъфтява от партньорството си с OpenAI през януари и може да се възползва от приемането на GPT-4, разяснява анализатор в RBC Capital Markets, предадено от Reuters. Новият здрав модел оказва помощ и на търсачката на Bing, както разкри Джорди Рибас, корпоративен вицепрезидент на Bing.

„ Добра вест, увеличихме лимитите си на ход до 15/150. Също по този начин удостоверявам, че моделът от последващо потомство, който Bing употребява в Prometheus, в действителност е GPT-4 на OpenAI, който те преди малко оповестиха през днешния ден “, туитира изпълнителният шеф на Microsoft.

Преди старта на GPT-4, Гугъл разгласи новата си гама генериращи AI, като пусна лист с нови благоприятни условия и функционалности за генериране на AI за разработчици посредством стартирането на PaLM API и Гугъл Cloud.

„ Днес бележи идната глава от нашето AI пътешестване с нови принадлежности и преживявания в Гугъл Workspace и Гугъл Cloud, които разрешават на потребителите, разработчиците и бизнеса да употребяват силата на генеративния AI “, туитира Томас Куриан, основен изпълнителен шеф на GoogleCloud, до момента в който показва плюс PaLM API и MakerSuite за разработчици. Това е най-новото развиване, откогато колосът на търсачките показа своя чатбот „ Bard “ през февруари.

Понастоящем, с цел да имат достъп до GPT-4, потребителите изискват заплатен абонамент за премиум версията ChatGPT+ и с цел да схванат по какъв начин да получат достъп до абонамента за GPT 4, потребителите ще би трябвало да надстроят, като изберат бутона „ Надстройка до Plus “, където изскачащото нагоре наподобява за надграждане на проекта.

Според OpenAI, GPT-4 се класира в първите 10% на привиден адвокатски изпит, до момента в който GPT-3.5 се класира към последните 10%. GPT-4 също превъзхожда GPT-3.5 в серия от сравнителни проби.

Технологични колоси като Meta и Гугъл към този момент имат модели в развой на разработка. Meta има Make-A-Video, а Гугъл има Imagen Video, като и двете употребяват AI за основаване на видео от потребителски вход.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР