Във връзка с предстоящите на парламентарни избори за 48-ото Народно

...
Във връзка с предстоящите на парламентарни избори за 48-ото Народно
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви колко са изборните нарушения от началото на кампанията

Във връзка с идните на парламентарни избори за 48-ото Народно заседание на 2 октомври във Върховна касационна прокуратура (ВКП) се обобщава постъпилата от прокуратурите в страната информация за формираните преписки и досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на жителите, оповестиха от прокуратурата.

От началото на предизборната акция на 2 септември 2022 година до 10.00 часа на 23.09.2022 година са формирани 19 досъдебни производства, 118 преписки, по 48 от които е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане , заради неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение.

По апелативни региони досъдебните производства, свързани с изборите за 48-ото Народно заседание, са разпределени както следва: АП-София – 9, АП-Пловдив -2, АП-Варна – 5, АП-Велико Търново – 2, АП-Бургас - 1.

До сегашния миг в качеството на обвинен е притеглен 1 човек.

Във всяка област на страната са основани регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР