Във Великобритания се появи нова политическа формация, наречена Партия на

...
Във Великобритания се появи нова политическа формация, наречена Партия на
Коментари Харесай

Във Великобритания беше учредена Партия на Брекзита, подкрепяна от Найджъл Фараж

Във Англия се появи нова политическа групировка, наречена Партия на Брекзита (Brexit Party), заяви Британската изборна комисия, представена от Франс прес.

Партията се употребява с поддръжката на Найджъл Фараж, ревнив последовател на разлъка без отстъпки с Европейския съюз и основна фигура от акцията за референдума за Брекзит през 2016 година

Регистрацията на партията ще ѝ даде опция да взе участие на избори в Обединеното кралство, и най-много в тези за Европейски парламент през май, които може да се състоят и оттатък Ламанша, в случай че Брекзитът бъде отсрочен за след 29 март.

"Партията беше учредена с цялостната ми поддръжка и с желание да взе участие на европейските избори на 23 май, в случай че до тогава Брекзитът не е станал факт ", изясни Фараж пред в. "Дейли телеграф ", уточнявайки, че в този случай той би взел участие в изборите.
Фараж изясни, че партията е получила "стотици кандидатури " от евентуални членове, както и съществени обещания за финансиране.

"Машината се движи ", добави той.

Говорител на изборната комисия сподели за Агенция Франс Прес, че партията е записана на 5 февруари и се оглавява от Катрин Блейклок, някогашен управителен кадър в еврофобската и антиимигрантска Партия за самостоятелност на Обединеното кралство (ЮКИП). Пред "Телеграф " тя сподели, че чака "хиляди " членове на Консервативната партия "да дезертират " от нея, с цел да се причислят към нейната групировка.

През декември предходната година Фараж напусна учредената и ръководена от него близо 10 години ЮКИП, защото не била способна да изведе Англия до Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР