Във Велико Търново тази вечер започва 23-ото издание на Международния

...
Във Велико Търново тази вечер започва 23-ото издание на Международния
Коментари Харесай

"На земята с любов" - започва фолклорният фестивал във Велико Търново

Във Велико Търново довечера стартира 23-ото издание на Международния фолклорен фестивал. В безвъзмездни концерти за публиката ще се показват 10 ансамбъла от България и други балкански страни. Българското национално радио е медиен сътрудник на фестивала. 

310 реализатори от Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и България ще показват в петте фестивални вечери във Велико Търново и с три концерта в Добрич фолклорното си изкуство, разясни Стилияна Йоргова, шеф на Международния фолклорен фестивал:

" Това са професионални ансамбли, които идват от своите страни, награждавани са безчет пъти, взели участие са на доста фестивали, тъй че и като стратегия в тези пет дни с българското присъединяване, считам, че ще се получи една доста хубава концертна стратегия ".

" На земята с обич " е мотото на тазгодишното издание на интернационалния фолклорен фестивал, който се открива довечера от 20 часа в летния спектакъл във Велико Търново.

Във фестивалните дни ще бъдат сложени дарителски кутии, с цел да бъде подкрепено лекуването на едногодишната Алекс от Плевен, за което в Съединени американски щати са нужни двеста хиляди $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР