Във футбола да се въведат временни смени. Такова предложение отправи

...
Във футбола да се въведат временни смени. Такова предложение отправи
Коментари Харесай

Предложение за временни смени във футбола се появи след шока с Вертонген

Във футбола да се вкарат краткотрайни смени. Такова предложение насочи организацията " Хедуей ", занимаваща се с мозъчните контузии.

Идеята идва след шока за футболиста на " Тотнъм " Ян Вертонген от първия мач с " Аякс " (0:1) от полуфиналите в Шампионската лига. В 35-ата минута бранителят се сблъска със съотборника си Тоби Алдервейрелд и получи тежък удар в лицето.

Последва лекарска интервенция и след няколко минути съдията Антонио Матеу Лаос приказва с докторите на " Тотнъм ", преди да разреши на Вертонген да се върне в игра. Секунди по-късно обаче бранителят беше заменен наложително.

Според " Хедуей " въвеждането на краткотрайни смени при положение на удари по главата медицинските щабове ще имат повече време да вземат вярното решение. Специалистите от организацията настояват, че три или пет минути са незадоволителни, с цел да се направи точна диагноза.

 Предложение за краткотрайни смени във футбола се появи след шока с Вертонген
© Reuters

" Напрежението върху медицинския щаб е голямо и незаслужено, изключително в такива мачове на високо равнище като полуфинал в Шампионската лига ", се споделя в изказването.

Засега няма отговор от УЕФА или ФИФА. Мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино съобщи, че лекарите на тима са следвали прецизно протоколите, преди да разрешат на Вертонген да се върне в игра.

От " Хедуей " оферират също да бъдат включени " самостоятелни доктори ", които да са експерти в региона на мозъчните контузии.

Темата от дълго време се слага на масата за разискване. Преди време футболният синдикат в Англия изиска играта с глава да се забрани във футбола за деца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР