Вътрешният министър зарадва много полицаи.Служебният министър на вътрешните работи Калин

...
Вътрешният министър зарадва много полицаи.Служебният министър на вътрешните работи Калин
Коментари Харесай

Увеличават заплати на полицаи

Вътрешният министър зарадва доста служители на реда.

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов усили със своя заповед самостоятелните съществени месечни заплати на държавните чиновници по Закона за държавния чиновник в Министерство на вътрешните работи. За това заяви той посредством обява във Facebook.

Основната месечна заплата се усилва с съответна сума, за съответното равнище на съществена месечна заплата, показва Стоянов.

С друга заповед вътрешният министър усилва със 100 лв. порциона за храна за държавните чиновници по Закона за Министерство на вътрешните работи и за работещте по трудово правно отношение. Считано от 01.01.2024 година от 200 лева порционът  става 300 лв..

Натрупаното от 1 януари нарастване на порциона за храна, както и на заплатите, ще бъде изплатено със заплатите за месец май 2024 година, показва Калин Стоянов. 

Правителството утвърди на последното си заседание допълнителни разноски по бюджета на Министерстото на вътрешните работи и още шест министерства. Целта е превъзмогване на диспропорции във възнагражденията на личния състав в бюджетните организации, в това число за увеличение на възнагражденията на личния състав, като средствата се обезпечават за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2024 г. 

По бюджета на Министерството на вътрешните работи кабинетът утвърди 67 646 357 лева

Министерският съвет одобри и Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на вътрешните работи  за 2024 година Средствата в размер на 20 000 000 лева са за настоящи поправки на здания в системата на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР